Ebeveynler, dokuz aylık bekleyiş süresince stres ve heyecan ile karışık pek çok duyguyu bir arada yaşıyor. Bu süreçte bebeğin ihtiyaçlarına yönelik uzunca listeler hazırlanıyor. Bu listelerin genellikle başlarında yer alan ürünlerden biri de ana kucağı. Bu ürün, bebeğin annesinin kucağındaki açıya benzer bir şekilde oturabilmesini sağlıyor. Bebeğe konfor ve güven hissi veren ana uçağı sayesinde siz de aklınız bebeğinizde kalmadan günlük işlerinizi rahatlıkla halledebilirsiniz. Piyasada farklı çeşitleri bulunan ana kucakları ile ilgili merak edilen pek çok soru bulunuyor. “Ana kucağı kaç aylıkken kullanılır?” bu sorular arasında en çok merak edilenlerden biri oluyor. Cevabını merak ettiğiniz birçok soruya cevap bulabileceğiniz ana kucağı ile ilgili bilgileri sizin için yazımızda bir araya getirdik.
Ana Kucağı Ne Zaman Kullanılmaya Başlanır?
Bebekler ana kucağında oturmaya yakın bir pozisyonda bulunur. İlk 3 ay, bebeklerin oturma kasları henüz gelişmediği için bu süre zarfında düz bir zeminde yatırılmaları gerekiyor. Üçüncü aydan sonra ise destek minderi yardımıyla oturabilecek duruma geliyorlar. Ana kucağı ne zaman kullanılır sorusu için de ideal zaman 3. aydan sonrası olarak kabul ediliyor. Doğduktan sonra uzun bir süre kucakta olma hissine ihtiyaç duyan bebekleriniz için üçüncü aydan sonra ana kucağını kullanabilirsiniz. 0-13 kiloya kadar kullanılabilen ana kucakları genellikle 80 cm boya kadar da kullanım imkanı sağlıyor. Kendiniz ve bebeğinizin ihtiyaçlarına zaman ayırabilmek ve bebeğinizin güvenliğinden emin olmak için ana kucağı çeşitlerini tercih edebilirisiniz.
Ana Kucağı Çeşitleri Nelerdir?
Ana kucağı çeşitlerinden önce “ana kucağı ne işe yarar” konusuna kısaca değinmekte fayda var. Bebekler, doğduklarında annelerine uzun süre bağımlı olarak yaşıyorlar. Yanından ayrıldığı an annesini kaybettiği hissine kapılan bebekler, içgüdüleri gereği korkuya kapılarak ağlamaya başlayabiliyor. Bu nedenle ebeveynler hem ev içerisinde hem de dışarıda anne kucağı hissini bebeğe sağlayacak ürün arayışına giriyor. Bebeklerin hassas yapısı nedeniyle de en ergonomik ana kucağı modelleri araştırılıyor ve “Ana kucağı kaç aylıkken kullanılır?” gibi önemli sorular ebeveynler tarafından merak ediliyor. Ana kucağı, kullanabileceğiniz alanlara göre iki farklı çeşide sahip. Bunlardan ilki oto koltuğu olarak da bilinen araç tipi modeller. Bir diğeri ise evlerde kullanabileceğiniz ev tipi modeller.
Araç Tipi Ana Kucağı Nedir ve Nasıl Kullanılır?
Gr0 oto koltukları olarak da adlandırılan araç tipi ana kucağı modelleri, bebeklerin ilk altı ay güvenli olarak seyahat etmesine yardımcı oluyor. Bu modeller 3 veya 5 noktadan araca bağlanıyor. Araç tipi modellerinde dikkat edilmesi gereken nokta, yaşa göre değil bebeğin ağırlığına göre ana kucağı seçmek. Bebeğin rahat bir şekilde yolculuk edebilmesi ve sakin kalması için ana kucağının iç hacminin yeterli olması gerekiyor. Siz de bebeğinizin boy ve kilosunu göz önünde bulundurarak en ideal ana kucağını seçebilirsiniz. Kullanırken dikkat etmeniz gereken noktalardan biri, emniyet kemeri ile vücudu arasında bir parmak boşluk bırakmak. Daha fazla bırakılan kemer payları, bebeğin parmağının kemer tokasına sıkışmasına neden olabiliyor. Ana kucağı nasıl bağlanır konusuna da oldukça dikkat etmelisiniz. Geriye dönük olarak yerleştirilen ana kucağı, emniyet kemeri ile sabitleniyor. Alt kısmı mavi noktalara sabitlenerek bacak üzerinden geçiyor. Göğüs kısmına gelen üst bölümse ana kucağının arkasındaki bağlantı noktasına yerleştiriliyor. Bağlantı noktalarına güvenli bir şekilde sabitlendiğine emin olduğunuz araç tipi ana kucağını gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.
Ev Tipi Ana Kucağı Ne İşe Yarar?
Doğum sonrası içine girilen yoğun dönemde en büyük kurtarıcılardan biri ev tipi ana kucağı oluyor. Elektroniğinden manueline birçok çeşidi bulunan bu ana kucağı modelleri, araç tipi ana kucaklarına göre daha yumuşak bir iç yapıya sahip. Ayrıca bebeği eğlendirmeye yarayan ve uyumasına yardımcı olan renkli sarkaçlar ile müzik kutusu özellikleri bulunuyor. Bu eklentiler sayesinde siz işlerinizi hallederken bebeğiniz de huzur içinde vakit geçiriyor. Uyumasına yardımcı olan müzik panellerinin yanı sıra çeşitli modellerde titreşim ve sallama özelliği de mevcut. Uyku esnasında hareket etmesi halinde düşmesini engelleyecek emniyet kemeri de özellikleri arasında yer alıyor. Ana kucağı kurulumu ise oldukça kolay. Altında bulunan sallanmaya yardımcı demir profillerin birbirine kenetlemesi ve oturma tablasının bu demir profillerin üzerine sabitlenmesi yeterli oluyor. En üstte yer alan taşıma kolu ve müzik paneli ise ana kucağının yan bölümünden monte edilebiliyor.
Bebeğinizle huzurlu ve sakin zamanlar geçirmenize yardımcı olan ana kucağı çeşitleri size ihtiyaç duyduğunuz yardımı sağlıyor. Kendinize ve bebeğinizin ihtiyaçlarına en uygun olan ana kucağı çeşitlerine buraya tıklayarak göz atabilirsiniz. Bebeğinizle dışarıda geçirdiğiniz zamanları konforlu hale getirebilecek daha fazla öneri için ise En Kullanışlı Bebek Arabası Seçimi yazımızı okuyabilirsiniz.
Henüz yorum yok! İlk yorumu siz yazın: