Ev yapımı doğal ekmekler tüketmeyi seven herkesin evinde bulunması gereken ürünlerden biri olan ekmek yapma makineleri, mutfak tezgahlarındaki yerini alıyor. Ekmek yapma makinesi sayesinde damak tadınıza uygun ekmek tarifleri hazırlayabilirsiniz. Gelişen teknolojiyle birlikte elektrikli mutfak aleti üreticileri çeşitli modellerde ekmek makinesi üretmeye devam ediyor. Bu nedenle hangi ekmek yapma makinesi daha iyi, ekmek yapma makinesi en iyi marka hangisi gibi sorular akıllara takılabiliyor. Biz de bu sorularınıza yanıt niteliğinde ekmek yapma makinesi tavsiyelerini sizlere derledik. Konuyla ilgili bütün detayları yazımızın devamında bulabilirsiniz.
Ekmek Yapma Makinesi Alırken Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?
Öncelikle ekmek yapma makinesi almadan dikkat etmeniz gereken unsurlara değinelim. Ekmek yapma makinesi en iyi verimi ihtiyacınıza uygun bir model seçtiğinizde veriyor. Ekmek makinesinin çeşitli özelliklerine göz atarak doğru kararları verebilirsiniz. Peki nedir bu özellikler? Ekmek yapma makinesi alırken nelere dikkat etmelisiniz?
Günlük Ne Kadar Ekmek Tüketiyorsunuz?
Ekmek yapma makinesinin kapasitesi, cihazı satın alırken dikkat edilmesi gereken unsurların başında yer alıyor. Günlük ne kadar ekmek tüketiyorsunuz, ne kadar kalabalık bir aileye sahipsiniz gibi soruların yanıtlarını vererek istediğiniz kapasiteye sahip modelleri bulabilirsiniz. Ekmek yapma makineleri genellikle 500 gram, 750 gram ve 1000 gramın üzerinde ekmek yapabiliyorlar.
Ekmek Yapma Makinesini Başka Amaçlarla da Kullanmak İstiyor Musunuz?
Ekmek yapma makinelerinin pek çok gelişmiş modeli bulunuyor. Reçel, yoğurt, pilav gibi gıdaları da kolaylıkla yapmanızı sağlayan ekmek yapma makineleri bulunuyor. Bunların dışında kepek ekmeği, çavdar ekmeği gibi programların bulunduğu cihazlar da mevcut. Evde yaptığınız birçok hamuru makinenizle yoğurup mayalayabilirsiniz. Ayrıca ekmek kızartma özelliğine sahip cihazlar da kullanıcılar tarafından sıkça tercih ediliyor.
Ekmek Yapma Makinesi İçin Mutfağınızda Ne Kadar Yer Var?
Ekmek yapma makinesinin boyutları barındırdığı özelliklere göre değişiklik gösteriyor. Bazı cihazlar dik kalıp kullanıyorken, bazıları ise yayvan kalıp kullanıyor. Ekmek yapma makinesi alırken mutfağınızda kaplayacağı yeri düşünerek seçim yapabilirsiniz ve bu sayede alan tasarrufu da sağlayabilirsiniz.
Birbirinden Kullanışlı Ekmek Makinesi Tavsiyeleri
En iyi ekmek makinesi hangisi diye düşünenler için birbirinden kullanışlı ekmek yapma makinesi tavsiyeleri hazırladık.
1. Fakir Pane Deluxe Ekmek Yapma Makinesi 10 Programlı Paslanmaz Çelik
450 W gücünde hamur ve ekmek hazırlamak için gereken tüm özelliklere sahip olan Fakir Pane Deluxe ekmek yapma makinesi, yoğurma ve pişirme aparatıyla satışa sunuluyor. Cihazın dışında kontrol paneli bulunuyor. Bu kontrol paneli üzerinden ekmek, kek ve marmelat pişirebilmek için 10 farklı programın ayarlamasını gerçekleştirebilirsiniz. Ayarlanabilir hamur miktarı ve ilave malzeme için sesli uyarı özelliği de bulunan ekmek yapma makinesi ile ekmek kabuğunun rengini bile kendiniz ayarlayabilirsiniz. Fakir Pane Deluxe, yaklaşık olarak 1 kg ekmek yapmaya müsait.
2. Arzum AR2017 Panetti Ekmek Yapma Makinesi
Ekmek yapma makinesi önerileri arasında en sık tercih edilen modellerden biri Arzum AR2017 Panetti olarak karşımıza çıkıyor. 13 farklı pişirme programı bulunan cihaz, tam buğdaydan glütensiz ekmeğe kadar birçok ekmek türünü kolaylıkla pişirebiliyor. 650 W güce sahip ekmek yapma makinesi, zamanlayıcı ayarı ve sıcak tutma özelliğiyle de kullanıcılarının beğenisini topluyor. Ayrıca modelin üzerinde bulunan gözlem paneli sayesinde ekmeğinizin olup olmadığını kontrol de edebilirsiniz.
3. Arçelik K 2715 Ekmek Yapma Makinesi
Ekmek makinesi önerisi arayanlar için ideal makinelerden biri olan Arçelik K 2715, 11 farklı çalışma programıyla sıkça tercih ediliyor. Zamanlayıcısı sayesinde ürün hazır olduğunda sesli sinyal veren ekmek yapma makinesi çift hazneli olarak üretiliyor. Arçelik J 2715 ile pişirme tercihinizi az, orta ve çok olarak ayarlayabilirsiniz.
4. Tefal Pain Dore Ekmek Yapma Makinesi
Evde taze ve doğal ekmek yapmak için sıkça önerilen modellerden biri de Tefal Pain Dore ekmek yapma makinesi olarak karşımıza çıkıyor. 750 W güce sahip olan modelin 12 farklı program özelliği bulunuyor. Açık, orta ve koyu renkte ayarlayabileceğiniz ekmek kabuğu özelliğini de bünyesinde barındıran ekmek yapma makinesi ile kek, pizza, çavdar ekmeği gibi ürünler hazırlamak da mümkün. Ekmek haznesi yapışmaz yüzeyli ve bulaşık makinesinde rahatlıkla yıkanabilecek şekilde üretiliyor. Pişirme işleminin ardından 1 saat boyunca ekmeği sıcak tutabilen cihazla ev yapımı ekmeklerin tadına doyamayacaksınız.
5. Beko BKK-2510 Ekmaker Ekmek Yapma Makinesi
Ekmek yapma makinesi önerisi arasında aynı anda iki ekmek hazırlamasıyla ünlü olan Beko BKK-2510 Ekmaker, kullanıcılarından tam not alıyor. Modelin tek hazne ve çift hazne olmak üzere iki farklı kazanı bulunuyor. Ayrıca ekmek pişirme ultra mod özelliği sayesinde rakiplerinden daha hızlı olan cihaz, kolay temizlenebilir olarak tasarlanıyor. 800 W güce sahip Beko BKK-2510 Ekmaker, profesyonel bir ekmek yapma makinesi arayanlar için oldukça ideal.
6. Profilo Zaman Ayarlı Ekmek Yapma Makinesi
Ekmek yapma makinesi tavsiyeleri arasında yer alan PBM1000W Profilo ekmek yapma makinesi, ekmekleri hem dikdörtgen hem kare şeklinde pişirebilmenizi sağlıyor. Pişirme süresince ekstra malzeme ekleyebilme imkanı da sunan modelin 11 farklı pişirme programı bulunuyor. Bu sayede cihaz ekmek dışında pizza, makarna ve hamur işlerini yapmaya da olanak tanıyor. Aynı zamanda Profilo zaman ayarlı ekmek yapma makinesi 3 farklı pişirme fonksiyonuna da sahip. Bunun dışında modelin zaman ayarı özelliğinden yararlanarak ekmeğinizi istediğiniz kıvamda pişirebilirsiniz.
Ekmek yapma makineleri kullanıcılarına birçok açıdan avantaj sağlıyor. Bu nedenle de sıkça tercih edilerek mutfak tezgahlarında yerini alan ekmek yapma makineleri, sağladığı kullanım kolaylığıyla kullanıcılarından tam not alıyor. Sizler de birbirinden farklı özellik ve tasarıma sahip ekmek yapma makinesi modellerine akrep.com üzerinden fiyat karşılaştırması yaparak ulaşabilirsiniz.
Henüz yorum yok! İlk yorumu siz yazın: