Üyelik Avantajları

Akrep hesabınızın olmasının onlarca avantajı var!

Yakın Takip

Beğendiğiniz ürünleri favorinize ekleyin.

Fiyat Alarmı

Fiyatı düşen üründen anında haberiniz olsun.

Ürün İncelemesi

Ürünü kullananlardan gerçek yorumlar ve puanlar.

Binlerce Mağaza

Aradığınız ürün hangi mağazalarda en ucuza!

Üye Ol

Akrep hesabınızı yaratın.

Şifremi Unuttum

Şifreniz e-posta adresinize gönderilecektir.

Bildirimler
  • Şu anda 120'den fazla mağaza ve 5 milyon+ ürün veritabanı ile aradığınız ürünün tüm fiyatlarını göstermek için her gün çalışıyoruz!

  • Alışveriş yapmadan önce hangi site güvenilir, en ucuz nerede stresine son! Akrep.com açıldı, lütfen düşüncelerinizi burayı tıklayarak bizlerle paylaşın.

  • Sahip olduğunuz ürünler için yorum yazarak bizlere destek olabilir, satın almak isteyenlere sizler de yardımcı olabilirsiniz.

Veramaya Saksı

Saksı Fiyatları

0
En az 2 ürün
karşılaştırabilirsiniz.

Filtrele

Seçili Filtreler

Sıfırla
  • Marka
    Veramaya
Fiyat Aralığı
-
Sıralama

Saksı

Çiçek ve diğer bitkilerin yetiştiriciliği ile ilgileniyorsanız birbirinden harika saksı modellerini keşfedin! Ahşap saksılardan plastiklere, hasır modellerden beton olanlara kadar saksı modelleri geniş bir yelpazede ilerliyor. Siz de ürünleri incelemek, fiyat karşılaştırması yapmak ve en uygun yönlendirmeyi sağlamak için kategorimize göz atabilirsiniz!

Saksı

Malzemelerine Göre Saksı Modelleri

Saksı modelleri içerisinde seçimleri en çok belirleyen unsurlardan biri malzemelerdir. Saksılar, işlevselliği ile tercih edilmesinin yanı sıra dekorasyonlarda da büyük önem taşıyor. Bu nedenle dış görünümüne göre de saksı seçimleri sıklıkla yapılıyor. Bunlar arasında özellikle dış ortamlarda tercih edilen ahşap saksı modelleri öne çıkıyor. Bahçe, teras, balkon gibi ortamlarda ya da kafeterya gibi işletmelerin dış alanlarında ahşap saksılar oldukça popülerdir. Dış mekanınızda büyük bir peyzaj çalışmanız olacaksa siz de ahşap saksılar arasından bir seçim yapabilirsiniz. Bu ürünler 100 x 50 cm, 75 x 37 cm ya da 64 x 23 cm gibi farklı pek çok boyutta tasarlanıyor. Böylelikle alanınız için en uygun boyuttaki ahşap saksıyı seçebilirsiniz. Ayrıca doğal ve sıcak bir dekorasyon için ahşap saksıları tercihe göre iç mekanlarda da kullanabilirsiniz. Sofistike seçimler arasında hasır saksı modelleri de öne çıkıyor. Son derece dekoratif olan hasır saksılar, tekli ya da set halinde de satışa sunuluyor. Böylelikle bitkilerinizi son derece hoş bir görünüme sahip hasır saksılar içerisinde büyütebilirsiniz. Beton saksı modelleri de son derece kendine has bir görünüm sunuyor. Betondan imal edildiği için genelde gri dış renge sahip olan bu ürünler, aynı zamanda oldukça sert ve sağlam. Bu nedenle hem dış hem de iç mekanlarda tercih edilebiliyor. Son olarak en klasik seçimlerden biri ise plastik saksı çeşitleri. Kiremit, siyah, beyaz, mavi gibi pek çok renkte görebileceğiniz plastik saksı çeşitleri uzun yıllardır en çok tercih edilen saksı malzemelerinden biri. Bu ürünler de hem dış hem iç mekanlarda bitki yetiştiriciliğinde sıklıkla kullanılıyor.

Saksı

Saksı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Saksı alırken öncelikle her bitkinin saksının farklı olduğunu bilmekte yarar var. Bitkinize uygun saksı seçimi yapmanız için en önemli detay altının delik olup olmayacağı konusudur. Bitki bakımına yeni başladıysanız altı delikli saksı ve saksı tabağı kullanabilirsiniz. Böylece bitkinizi fazla sulasanız bile, drene olan su deliklerden akacak ve bitkinizin köklerinin çürümesini önleyecektir. Bununla beraber bitki bakımında uzman kişiler, su ayarını kendileri yapabildiği için altı delik olmayan saksılara da yönelebiliyor. Eğer deliksiz ve daha dekoratif bir saksı kullanmak istiyor ama su miktarını ayarlayamamaktan çekiniyorsanız sizin için de alternatifler var. Bunun için bitkinizi altı delik plastik bir saksıya alabilir, dekoratif saksınızın içinde yerleştirebilirsiniz. Bunun yanı sıra alacağınız saksının ideal boyutta olması da çok kritiktir. Bitkilerin kendi boyutlarından daha büyük ya da küçük saksılar dikilmemesi gerekiyor. Maksimum bitkinizin 1-1,5 katı büyüklüğünde bir saksı tercih edebilirsiniz. Bu açıdan özellikle büyük saksı seçimlerinde ekstra dikkat etmekte yarar var. Daha rahat bir bitki bakımı için saksının üretildiği materyal de önemlidir. Örneğin, plastik saksılar içerisinde suyu tutan ürünlerdir. Toprak saksı çeşitleri ise nefes alan bir malzeme olduğu için toprak saksı içindeki bitkinin suyu daha çabuk buharlaşıyor. Son olarak mekân tasarımınıza uygun stildeki bir saksıyı seçerek de son kararınızı verebilirsiniz.

Saksı

Saksı Fiyatları

Saksı fiyatları ise ürün çeşitliliği, boyut, malzeme kalitesi gibi kriterlere göre değişiyor. Bu açıdan geniş bir skalada hareket eden saksı fiyatlarını ürünler özelinde karşılaştırmak için kategorimizden yararlanabilirsiniz. Bu sayede beğendiğiniz ürünün farklı çevrim içi mağazalardaki güncel fiyat durumlarını görebilir, en doğru yönlendirmeyi sağlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra dilerseniz fiyatları filtreleyebilir ya da ürünleri artan - azalan fiyatlarına göre listeleyebilirsiniz. Bu özelleştirmelerin yanı sıra dilerseniz fiyat alarmı da kurabilir, beğendiğiniz ürünler ile ilgili hızlıca harekete geçebilirsiniz. Arzu ederseniz, farklı dekoratif ürünler için Dekorasyon & Aydınlatma kategorimizdeki ürünleri de inceleyebilirsiniz.

Sık Sorulan Sorular

45 cm çapa sahip olan saksı modelleri, yaklaşık 37 litre hacme sahiptir. Bunun yanı sıra yüksekliği de genellikle 38 cm gibi ebatlardadır.
Orkideler, kökleri ışığa ihtiyaç duyan bitkilerdir. Bu nedenle orkide saksısı şeffaf ve ışık geçiren bir tasarıma sahip olmalıdır. Bunun yanı sıra orkideler, doğası gereği sıcak ve nemli bir mikro iklimi sever. Bu nedenle bu iklimi yaratabilecek saksılar seçilmelidir. Ek olarak saksı değişimlerinde ise köklere zarar vermemek için gerekiyorsa saksı kesilerek çıkarılmalıdır.
Saksı değişimi için en uygun zaman genellikle ilkbahardır. Bununla beraber bu süre, bitkiye ve saksıya bitkinin yerleştirildiği tarihe göre de değişir. Örneğin, bitkinizin uykudan uyanıp aktifleşmeye başladığı zaman daha önemlidir. Bu zamanlarda saksı ve toprak değişimi yapılmalıdır. Ek olarak saksıyı kış ayları gelmeden en az 3 - 4 hafta önce değiştirebilirsiniz.
Domates, salatalık, patlıcan, biber, soğan, sarımsak, ıspanak, bezelye, marul, fasulye, pırasa, havuç, turp, tere, maydanoz, semiz otu, dere otu, nane, fesleğen, çilek, kavun gibi birçok meyve ve sebze saksıda yetişebilir. Ayrıca saksıda yetişen meyve ağaçları arasında limon, mandalina, portakal, incir, kiraz, armut, elma vb. vardır.