Üyelik Avantajları

Akrep hesabınızın olmasının onlarca avantajı var!

Yakın Takip

Beğendiğiniz ürünleri favorinize ekleyin.

Fiyat Alarmı

Fiyatı düşen üründen anında haberiniz olsun.

Ürün İncelemesi

Ürünü kullananlardan gerçek yorumlar ve puanlar.

Binlerce Mağaza

Aradığınız ürün hangi mağazalarda en ucuza!

Üye Ol

Akrep hesabınızı yaratın.

Şifremi Unuttum

Şifreniz e-posta adresinize gönderilecektir.

Bildirimler
  • Şu anda 120'den fazla mağaza ve 5 milyon+ ürün veritabanı ile aradığınız ürünün tüm fiyatlarını göstermek için her gün çalışıyoruz!

  • Alışveriş yapmadan önce hangi site güvenilir, en ucuz nerede stresine son! Akrep.com açıldı, lütfen düşüncelerinizi burayı tıklayarak bizlerle paylaşın.

  • Sahip olduğunuz ürünler için yorum yazarak bizlere destek olabilir, satın almak isteyenlere sizler de yardımcı olabilirsiniz.

Solax Jeneratör

Jeneratör Fiyatları

0
En az 2 ürün
karşılaştırabilirsiniz.

Filtrele

Seçili Filtreler

Sıfırla
  • Marka
    Solax
Marka
Fiyat Aralığı
-
Sıralama

Jeneratör

Mekanik enerjiyi elektrik enerjisine çeviren jeneratör, insan hayatını kolaylaştıran en kullanışlı cihazlar arasında yer alır. Elektriğin kesilmemesi gereken yerlerde ikinci bir alternatif olarak önemli bir konuma sahiptir. Elektrikle çalışan aletlerin sık sık elektrik kesilmesine maruz kalmaları, cihazların bozulmasına sebep olabilmektedir. Bu tür olumsuzlukların önüne geçebilmek için de jeneratörler tercih edilmektedir.

Jeneratör

Jeneratörün Çalışma Prensibi

Jeneratörlerin basit bir çalışma prensibi vardır. Çalışma sistemi olarak elektrik motorlarına benzer fakat tek farkı tersine çalışmasıdır. Bir tel bobini çevreleyen manyetik akım çizgi sayısı değiştirildiği zaman, bobinde manyetik akıma göre değişen sarım sayısıyla orantılı bir elektromotor kuvvet meydana gelir. Önemli olan kısım eksenin dönme hızının akımın büyüklüğünü etkilemesidir. Bu durum, verimin artmasını sağlar. Günümüzde elektrik enerjisi üretmenin en etkili yolu; buhar türbini, su türbini, gaz türbini ya da içten yanmalı motor gibi cihazlardır. Bu cihazlar bir jeneratöre ilk hareketi vermesi açısından oldukça önemlidir.

Jeneratör

Jeneratör Çeşitleri ve Fiyatları

Jeneratör imalatı, en küçük tesislerden en büyük tesislere kadar farklı büyüklük ve kapasitede yapılır. Jeneratör çeşitleri, alternatif akım AC jeneratörleri ve doğru akım DC jeneratörleri olmak üzere ikiye ayrılır. Alternatif akım üreten makinelere alternatör, doğru akım üreten makinelere dinamo ya da doğru akım jeneratörleri denir. Elektrik enerjisinin büyük bir bölümü alternatif akım jeneratörleriyle üretilir.

Jeneratör fiyatları çeşitlerine göre değişiklik gösterir. Jeneratör çeşitleri de kendi içerisinde; 1 fazlı jeneratör, 2 fazlı jeneratör ve 3 fazlı jeneratör olmak üzere üçe ayrılır. 1 fazlı devrelerde faz ve nötr uçları bulunurken, 2 fazlı devrelerde sadece faz ve nötr uçlar bulunur. 3 fazlı devrelerde ise R-S-T fazları vardır ve fazlar arasında 120 derecelik bir açı bulunur. 3 fazlı jeneratör de aynı sistemde oluşur. 1 fazlı devrelerden farkı, fazları meydana getiren bobinlerin 120 derecelik açı farkıyla yerleştirilmiş olmasıdır. Jeneratör çeşitleri teknik olarak da manyeto hidrodinamik jeneratör, beşgen kutuplu jeneratör ve yüksek frekans jeneratör olarak üçe ayrılır. Piyasadaki jeneratörlerin çoğunluğu dizel jeneratördür. Bu jeneratörler benzinle çalışır. Dolayısıyla düzenli olarak benzin alışverişi yapmayı gerektirir. Fakat sağladığı yarar, maliyetini fazlasıyla karşılayacaktır.

Jeneratör

Jeneratör Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Jeneratörler; Datsu, Palmera, Hyundai, Kama ve Kipor gibi pek çok marka tarafından üretilir. Beklenmedik enerji kesintileri için jeneratör almak isteyenler jeneratör seçerken nelere dikkat etmeleri gerektiğini bilmelidirler. Jeneratör seçiminde öncelikli olarak ihtiyaç duyulan toplam gücün belirlenmesi gerekmektedir. Jeneratörün yakıt tipi, satış sonrasında servis hizmetinin bulunma kriterleri ve gürültü seviyesi gibi özellikleri göz önünde bulundurulmalıdır. Jeneratör alacak kullanıcılar öncelikle aynı anda çalıştırılacak makine ve cihazlarının değerlerini tespit etmelidir. Jeneratörlerle aynı anda çamaşır makinesi, buzdolabı, fırın gibi pek çok cihaz çalıştırılabilir. Fakat tercih edilecek jeneratörün güç değerinin yeterli olması gerekir. Bunun için de kullanıcılar, jeneratörle destekleyecekleri cihazların kw değerlerini hesaplamalıdır. Evinde çok elektrikli eşyası bulunan ve cihazlarını jeneratörle çalıştırmak isteyen kullanıcıların yaklaşık olarak 15 kwa ve üzeri güce sahip bir jeneratör tercih etmeleri gerekir. En çok merak edilen sorulardan birisi de jeneratör ile kaç lamba çalıştırılabileceği konusudur. Tercih edilecek olan jeneratörün kwa değeri; ne kadar lamba kullanıldığına ve lambanın watt değerine göre değişiklik gösterdiği için bir evde ortalama 10 lamba çalıştırır. Jeneratörler kullanım alanına göre farklı yakıt tipinde üretilmektedir. Kişiler jeneratörü nerede kullanacaklarını belirlemeli ve ihtiyaçlarını karşılayacak doğru jeneratörü seçmelidir.