Ateş Ölçer
Ateş ölçerler vücut sıcaklığını ölçmek için hem tıbbi olarak hem de genel olarak kullanılan cihazlardır. Özellikle Covid-19 salgını itibariyle her evde mutlaka olması gereken cihazlardandır. Ateş ölçerler sağlık takibi, salgın kontrolü, tedavi izlemi ve bazı hastalıkların erken teşhisi için önemli rol oynar. Çeşitli ateş ölçme yöntemleri vardır. Ateş ölçer modelleri arasından ihtiyacınıza yönelik olanı seçmek doğru ve güvenilir sonuçlar almanıza olanak sağlar.
Ateş Ölçer Çeşitleri
Ateş ölçerler, farklı çalışma prensipleri ve kullanım alanlarına göre çeşitlilik gösteriyor. Cıvalı ateş ölçer, dijital ateş ölçer ve kızılötesi ateş ölçer olmak üzere üç çeşit ateş ölçer bulunuyor. Cıvalı ateş ölçerler, geleneksel ve yaygın olarak bilinen ateş ölçer türlerinden biri. Sıcaklık değişimine tepki göstererek içerisindeki cıvanın yükselip alçalmasıyla vücut ısısını gösteren cam tüpler cıvalı ateş ölçerler olarak biliniyor. Cıva içermeleri ve kullanımı daha kolay olan dijital ateş ölçerlerin üretilmesi sebebiyle cıvalı ateş ölçer kullanımı yaygın değildir. Dijital ateş ölçerler ise sıcaklığı elektronik sensörler aracılığıyla ölçen dijital cihazlar olarak öne çıkıyor. Genellikle ağız, koltuk altı veya rektal yollarla kullanılan bu ateş ölçerler daha güvenli ve kullanım açısından kolaydır. Güvenilir sonuçlar vermesine rağmen ölçümü sağlayabilmek için tenle temas gerektirdiğinden ortak kullanım amaçlı kızılötesi ateş ölçerler tercih sebebi oluyor. Kızılötesi ateş ölçerler temassız ateş ölçer olarak da bilinen infrared (IR) teknolojisi kullanarak cilt yüzeyine temas etmeden sıcaklığı ölçer. Bunlarla genellikle alın veya kulak bölgesinden ölçüm yapılıyor. Günümüzde, kullanım kolaylığı nedeniyle temassız ateş ölçerler daha çok tercih ediliyor.
Ateş Ölçer Kullanırken Bunlara Dikkat Edin!
Doğru sonuçlar elde etmek için ateş ölçerleri doğru ve güvenli bir şekilde kullanmak çok önemli. Konu sağlık olduğundan hijyen önceliğiniz olmalı. Hijyenik bir ölçüm yapabilmek için ateş ölçer kullanmadan önce ellerinizi iyice yıkayın. Gerekli duruma uygun ateş ölçeri belirleyin. Eğer dijital ateş ölçer kullanıyorsanız pilini kontrol edin. Doğru sonuçlar almak için ateş ölçerin ucunun ve ateşin ölçüleceği bölgenin kuru ve temiz olduğundan emin olun. Doğru sonuç alabilmek için ateş ölçeri kullanılan bölgede sabit tutmak yardımcı olur. Dijital veya kızılötesi ateş ölçer kullanırken bip sesini duymadan bölgeden çekmeyin. Sesten sonra ise ekran üzerinde çıkan sonuca bakarak aksiyon alabilirsiniz. Birçok temassız ateş ölçer olağandışı sonuç algıladığında farklı ses çıkararak ve renk değiştirerek sizi uyarır. Ateş ölçeri kullandıktan sonra ise uç kısmını tekrar temizleyip, dezenfekte etmek ateş ölçeri hijyenik tutmanıza yardımcı olur. Her ateş ölçer türünün farklı kullanım talimatları ve yöntemleri olduğunu unutmayın ve mutlaka kullanım kılavuzunu okuyarak üreticinin önerilerine uyun.
Ateş Ölçer Fiyatları
Gelişen teknolojiyle birlikte ateş ölçer türlerinde de çeşitlilik ortaya çıkıyor. Daha güvenilir ve kolay kullanım sağlayan ateş ölçerler sayesinde her an ateş kontrolü sağlanabiliyor. Bu durum ateş ölçerlerin fiyatlarında da çeşitlilik yaratıyor. Ateş ölçer fiyatları tipine, markasına, özelliklerine ve kalitesine göre farklılık gösteriyor. Braun, Omron, Medisana, Beurer gibi ateş ölçer üreten markalar, daha profesyonel ateş ölçerler sunarken, Acura, Nimomed gibi markalar bütçe dostu ateş ölçerler sunuyor. Genel olarak, daha gelişmiş teknolojiye sahip olan ateş ölçerler genellikle daha yüksek fiyatlarla satılırken, daha temel ve geleneksel modeller daha uygun fiyatlı olabiliyor. Ayrıca, ünlü markalar veya medikal sınıf ateş ölçerler genellikle daha yüksek fiyatlarla satılabiliyor. Satın alma yapmadan önce farklı seçenekleri karşılaştırmak ve ihtiyaçlarınıza en uygun ateş ölçeri seçmek oldukça önemli. Birbirinden farklı ateş ölçer çeşitlerinin özelliklerini ve fiyatlarını sayfamızdan inceleyip karşılaştırabilirsiniz.