Üyelik Avantajları

Akrep hesabınızın olmasının onlarca avantajı var!

Yakın Takip

Beğendiğiniz ürünleri favorinize ekleyin.

Fiyat Alarmı

Fiyatı düşen üründen anında haberiniz olsun.

Ürün İncelemesi

Ürünü kullananlardan gerçek yorumlar ve puanlar.

Binlerce Mağaza

Aradığınız ürün hangi mağazalarda en ucuza!

Üye Ol

Akrep hesabınızı yaratın.

Şifremi Unuttum

Şifreniz e-posta adresinize gönderilecektir.

Bildirimler
  • Şu anda 120'den fazla mağaza ve 5 milyon+ ürün veritabanı ile aradığınız ürünün tüm fiyatlarını göstermek için her gün çalışıyoruz!

  • Alışveriş yapmadan önce hangi site güvenilir, en ucuz nerede stresine son! Akrep.com açıldı, lütfen düşüncelerinizi burayı tıklayarak bizlerle paylaşın.

  • Sahip olduğunuz ürünler için yorum yazarak bizlere destek olabilir, satın almak isteyenlere sizler de yardımcı olabilirsiniz.

Hepitop Şarj Cihazı

Şarj Cihazı Fiyatları

0
En az 2 ürün
karşılaştırabilirsiniz.

Filtrele

Seçili Filtreler

Sıfırla
  • Marka
    Hepitop
Marka
Fiyat Aralığı
-
Sıralama
1 farklı Şarj Cihazı fiyatları listeleniyor.

Şarj Cihazı

Cep telefonu, günümüzde her yaş grubundan insanın en çok kullandığı elektronik cihazlardan biridir. Günün büyük bir bölümünde herkesin elinden düşmeyen telefonlar için en sıkıntılı durum şarjının bitmesidir. Akıllı telefonlarla birlikte, telefonlar görüşme yapmanın yanı sıra; fotoğraf çekmek, internette sörf yapmak ve video kaydı yapmak gibi bir çok özelliği sahip olmuştur. Bu özellikler sayesinde telefonun kullanım süresi daha da arttığı için şarj cihazına olan ihtiyaç da artmıştır.

Şarj Cihazı

Şarj Cihazı Markaları ve Fiyatları

Şarj cihazı, telefonun şarj sorunuyla başa çıkabilmenin en önemli yoludur. Powerbank gibi taşınabilir şarj cihazları da bulunur. Fakat bu cihazlar, kullanıcıların yakınında priz olmadığı ve acil şarja ihtiyaç duydukları zamanda tercih edilir. Şarj cihazları farklı model ve özelliklerde üretilir. Şarj aleti, adaptör ve usb adaptör kablosu olmak üzere iki parçadan oluşur. Bu iki parçadan oluşan şarj aleti sayesinde telefonu başarılı bir şekilde şarj etmek mümkündür. Adaptör ve usb şarj kablosu ayrı olarak kullanılabilir. Adaptörün bozulması durumunda sadece adaptör, usb kablo yıprandığında ise sadece kablonun değiştirilmesi mümkündür. Şarjı biten telefonlar, araçlarda da şarj kablosu ile şarj edilebilir. Araçların çakmak girişi priz olarak kullanılarak, cihazların şarj edilmesi sağlanır. Başlıca şarj cihazı markaları; Acl, Agile, Anker, Apple, Asus, Casper, Cepix, Dark, Enza, Gp, Hp, Hyundai, Inova, Lg, Nokia, Motorola, Nokia, Philips, Samsung, Sony ve Vestel gibi markalardan oluşur. Şarj cihazı fiyatları da, ürünün markasına ve teknik özelliklerine göre değişiklik gösterir.

Şarj Cihazı

Kablolu ve Kablosuz Şarj Cihazları Arasındaki Farklar Nelerdir?

Powerbank olarak bilinen kablosuz şarj cihazları, prize uzak olunan durumlarda tercih edilen, portatif olarak taşınabilen cihazlardır. Kullanıcılar, telefonun ani olarak şarjının bitmesi ve yakınlarda priz olmaması ihtimaline karşı bu cihazları tercih ederler. Powerbank ürünlerinde bir ya da iki çıkış kısmı bulunur. İki çıkış noktası bulunan kablosuz şarj cihazlarında iki telefonu şarj etmek mümkündür. Kablolu şarj cihazları ise adaptör ve şarj kablosu olmak üzere iki parçadan oluşur. Orijinal şarj aletleri, telefonların daha hızlı şarj olmasını sağlar. Kablolu şarj cihazlarını kullanabilmek için elektrik prizine ihtiyaç vardır.

Şarj Cihazı

Şarj Cihazı Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Şarj cihazı satın alırken dikkat edilmesi gereken belli detaylar bulunur. Öncelikle satın alınacak olan şarj aletinin orijinal olmasına dikkat edilmelidir. Orijinal olmayan şarj cihazları, üzerinde yazılı olan amperi geçiremez. Amper değerinin, cihaz üzerinde yazan değerden daha fazla ya da daha az geçmesi telefonun bozulmasına sebep olabilir. Fakat telefon üreticileri, telefonların pillerine uygun olan şarj cihazlarını üretirler. Bu şarj cihazları, telefonun pil ömrünü uzatır. Orijinal olmayan ürünlerde ise bataryanın şişmesi söz konusudur. Şarj cihazı alırken dikkat edilmesi gereken bir diğer husus da, cihazın amper değeridir. Amper değeri, telefon şarjının daha hızlı ya da yavaş dolması için önemli bir detaydır. Amper değeri ne kadar yüksek olursa, telefonun şarjının dolma süresi de o kadar hızlı olur.

Sık Sorulan Sorular

Hızlı şarjlarda genel olarak şarj aletinin ısınması normal kabul ediliyor. Normal şarja göre akım ve gerilimin daha yüksek olduğu hızlı şarjların yanı sıra yaz aylarında da şarj aletleri ısındığı görülebiliyor. Bununla beraber ısınmanın orta seviyelerinin normal kabul edildiğini, daha yüksek derecelerde ısınmanın ise problem teşkil edebileceğini unutmayın. Genelde el yakacak derece bir sıcaklık yoksa bu, standart bir ısınmaya tekabül ediyor ve sorun olarak görülmüyor. Uyumsuz adaptörler, kalitesiz modeller de yine aşırı ısınmalara neden olabilir.
Tam dolu bataryaya sahip 10000 mAh kapasitesindeki powerbankler, modeline göre tek seferde 4 – 5 saat, hatta çok daha fazla saatler boyu şarj edebilir. Bu noktada powerbank markalarının modellerinin özelliklerine bakmakta yarar var.
Şarj soketi / girişini temizlemek için birkaç çözüm var. Basınçlı hava ile temizlemek bunlardan biri. Bu işlemi hava pompası ile gerçekleştirmek mümkün. Hava pompasının uç, sivri kısmını şarj soketine sokmaya çalışmayın. Uç kısım ile şarj soketini birbirine yakın olacak şekilde konumlandırmanız yeterli. Soket bölümünü kürdanla, iğneyle de kolayca temizleyebilirsiniz. Fakat şarj yuvası hassas olduğu iğne ve kürdan ile temizlik risk barındırabilir.
Lightning konektörü Apple’ın kendi cihazları için ürettiği şarj çözümleri arasında. USB-C Lightning kablosunu kullanarak AirPods, AirPods Pro, iPhone, iPad veya iPod touch'ınızı, pek çok Mac bilgisayarınızı şarj etmeniz mümkün. Ayrıca bu kablolar sayesinde Apple 18 W, 20 W, 29 W, 30 W, 61 W, 87 W veya 96 W USB-C Güç Adaptörü ile iOS aygıtınızı şarj edebilirsiniz. Dahası, spesifik iPhone veya iPad modellerinde USB-C Lightning ile hızlı şarj özelliği de kullanılabiliyor. 1 metre ve 2 metre modeller arasından kullanımınız için uygun uzunlukta olanı tercih edebilirsiniz.