Üyelik Avantajları

Akrep hesabınızın olmasının onlarca avantajı var!

Yakın Takip

Beğendiğiniz ürünleri favorinize ekleyin.

Fiyat Alarmı

Fiyatı düşen üründen anında haberiniz olsun.

Ürün İncelemesi

Ürünü kullananlardan gerçek yorumlar ve puanlar.

Binlerce Mağaza

Aradığınız ürün hangi mağazalarda en ucuza!

Üye Ol

Akrep hesabınızı yaratın.

Şifremi Unuttum

Şifreniz e-posta adresinize gönderilecektir.

Bildirimler
  • Şu anda 120'den fazla mağaza ve 5 milyon+ ürün veritabanı ile aradığınız ürünün tüm fiyatlarını göstermek için her gün çalışıyoruz!

  • Alışveriş yapmadan önce hangi site güvenilir, en ucuz nerede stresine son! Akrep.com açıldı, lütfen düşüncelerinizi burayı tıklayarak bizlerle paylaşın.

  • Sahip olduğunuz ürünler için yorum yazarak bizlere destek olabilir, satın almak isteyenlere sizler de yardımcı olabilirsiniz.

Jies Mikrofon

Mikrofon Fiyatları

0
En az 2 ürün
karşılaştırabilirsiniz.

Filtrele

Seçili Filtreler

Sıfırla
  • Marka
    Jies
Marka
Fiyat Aralığı
-
Sıralama

Mikrofon

Müzikle gerek profesyonel gerekse amatör olarak ilgilenenler için mikrofon en önemli donanımlardan biridir. Ruhun gıdası olarak tanımlanan müziği, dinlenebilir yapan en önemli detay ses kalitesidir. Ses kalitesinin iyi olması için de kaliteli mikrofon tercih etmenin önemi büyüktür. Müziğin kalitesini olumlu yönde etkileyen mikrofonu satın alırken fiyat ve performans değerlendirmesi yapmak gerekir. Doğru mikrofonun tercih edilmesi, kulakların doğru sesleri işitmesi ve müzikten keyif alması demektir.

Mikrofon

Mikrofon Modelleri ve Fiyatları

Mikrofon, ses dalgalarını elektriksel titreşimlere çeviren bir cihazdır. Başlıca mikrofon tipleri; dinamik, şeritli, karbon, kondansatörlü, kristal, elektret, telsiz, elektrodinamik, manyetik, elektrikli ve elektromanyetik mikrofonlar olmak üzere farklı çeşitlerden oluşur. Mikrofon üreticileri, ev stüdyosu tercih edenler için iki diyafram tipinde mikrofon imâl ederler. Bunlar; kapasitif ( kondansatörlü) ve dinamik (bobinli) mikrofonlardır.

Dinamik mikrofonlar; sağlam, hafif ve küçük olması yönüyle oldukça pratik cihazlardır. Frekansları çok iyi olup 60-10000 Hz aralığındadır. Yardımcı gerilim kaynağına ihtiyaç duymadan çalışan dinamik mikrofon, geniş bir kullanım alanına sahiptir. En çok tercih edilen mikrofon çeşitlerinden biri de kapasitif (kondansatörlü) mikrofonlardır. Frekans aralığı 50 - 15000 Hz arasındadır. Diğer mikrofonlardan farklı olarak besleme kaynağına ihtiyaç duyar. Kapasitif mikrofon oldukça hassastır. Fiyat olarak da diğer mikrofon çeşitlerine göre daha pahalıdır. Profesyonel olarak kullanılan bu iki mikrofon türü, stüdyo mikrofonu olarak da bilinir. Enstrüman seslerinin ve vokal seslerinin üst kalitede kaydedilmesine olanak sağlar.

Mikrofonlar kablolu ve kablosuz olmak üzere iki türden oluşur. Kablolu mikrofonların USB ya da jack çıkışı bulunur. Kablosuz mikrofonlar ise bluetooth mikrofonlar olarak bilinir. Başlıca mikrofon markaları; Frisby, Hadron, Razer, Rode, Snopy ve Trust gibi markalardır. Mikrofon fiyatları, ürünün marka ve modeline göre değişiklik gösterir.

Mikrofon

Mikrofon Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Mikrofon satın alırken, öncelikle mikrofonun ne amaçla kullanılacağına karar vermek gerekir. Mikrofon sahnede şarkı söylerken mi kullanılacak yoksa bir enstrümanın önünde mi yer alacak, bu gibi detaylar oldukça önemlidir. Kaliteli bir mikrofona sahip olabilmek için mikrofonun kullanım alanına karar vermek büyük önem taşır. Mikrofon satın alırken dikkat edilmesi gereken bir diğer detay ise frekans aralığıdır. Mikrofonun bir saniyedeki titreşim sayısı olarak tanımlanan frekans tepkisi, hertz ile ölçülür. Profesyonel kullanımlarda 80 Hz - 15 kHz frekans aralığı idealdir. Bu aralık ne kadar fazla olursa, ses kalitesi de o kadar iyi olur. Dinamik mikrofonlar, kondansatörlü mikrofonlara kıyasla daha uygun fiyata sahiptir. Dayanıklı ve canlı kullanıma uygun olması yönüyle en çok tercih edilen mikrofon türünden biridir. Kondansatörlü mikrofonlar sesin pürüzsüz çıkmasına yardımcı olduğu için kusursuz ses kaydı yapabilmek için ideal mikrofonlardır. Hareket alanının kısıtlanmasını istemeyenler için kablosuz mikrofonlar en doğru üründür. Ses kalitesi kablolu mikrofonlara göre daha düşük olsa da, pratik bir kullanıma sahip olmaları yönüyle tercih edilir. Mikrofon satın alırken, ürünün diyafram boyutuna da dikkat etmek gerekir. Büyük diyaframlı mikrofonlar her şeyi kaydedebiliyorken, küçük diyaframlı mikrofonların daha hassas olduğu bilinir. Orta boylu diyaframa sahip olan mikrofonlar da her iki boyutun sahip olduğu özellikleri taşır.

Sık Sorulan Sorular

Mikrofonun model ve yapısına bağlı olarak ses arttırmasında değişiklikler görülebiliyor. Eğer bu mikrofon bilgisayar, tablet gibi sabit bir mikrofon ise işletim sistemi üzerinden mikrofon sesini artırabilirsiniz. Profesyonel mikrofonların sesleri ise bağlı olduğu amfi üzerinden ayarlanabiliyor olup kolay bir şekilde mikrofon sesini yükseltebilirsiniz.
Profesyonel mikrofon modelleri geniş bir skalaya sahip olup kullanılacak alana göre mikrofon çeşidi de değişiyor. Sahnede şarkı söylemek için tercih edebileceğiniz en iyi mikrofon modelleri dinamik mikrofon modelleri olup bu mikrofonları inceleyebilirsiniz. Konsender mikrofon çeşitleri de sesin daha temiz çıkmasını sağladığından bu mikrofonlar da sahnede veya stüdyoda kullanılabilir mikrofon modelleri arasında yer alıyor. Enstrüman seslerini iletmek için bir mikrofon tercih edecekseniz, stüdyo mikrofonları büyük ölçüde yardımcı oluyor. Seslerin kaliteli bir şekilde kaydedilmesini sağlayan bu mikrofonlar sanat camiasında tercih edilen modeller arasında.
Mikrofon kullanımı oldukça geniş bir alana sahip olması ile pek çok yerde kullanılabiliyor. En çok sahnede kullanılan mikrofonlar, sesinizi geniş bir alana duyurmak istediğiniz her yerde kolay bir şekilde kullanılabiliyor. Müzik kaydı alırken, canlı olarak yapılan performanslarda, podcast kaydı alırken, telefon görüşmelerinde, video konferanslarda, sesli kayıtlarda, sesli mesajlarda ve sesli komutları kullanırken mikrofon kullanılıyor.
Kablolu ve kablosuz olmak üzere ayrılan mikrofon türleri aynı özelliklere sahip olup sesi iletme konusunda küçük farklılıkları bulunuyor. Sahnede bir konuşma yapacaksanız ya da bir oyun sergileniyorsa kablosuz mikrofon modellerini tercih edebilirsiniz. Kamera karşısında bir video çekiyorsanız yaka mikrofonlarını tercih edebilir ve konuşmanızı daha net bir şekilde kaydedebilirsiniz. Bilgisayarda kullanmak için kablolu mikrofon modellerini tercih edebilirsiniz.