Üyelik Avantajları

Akrep hesabınızın olmasının onlarca avantajı var!

Yakın Takip

Beğendiğiniz ürünleri favorinize ekleyin.

Fiyat Alarmı

Fiyatı düşen üründen anında haberiniz olsun.

Ürün İncelemesi

Ürünü kullananlardan gerçek yorumlar ve puanlar.

Binlerce Mağaza

Aradığınız ürün hangi mağazalarda en ucuza!

Üye Ol

Akrep hesabınızı yaratın.

Şifremi Unuttum

Şifreniz e-posta adresinize gönderilecektir.

Bildirimler
  • Şu anda 120'den fazla mağaza ve 5 milyon+ ürün veritabanı ile aradığınız ürünün tüm fiyatlarını göstermek için her gün çalışıyoruz!

  • Alışveriş yapmadan önce hangi site güvenilir, en ucuz nerede stresine son! Akrep.com açıldı, lütfen düşüncelerinizi burayı tıklayarak bizlerle paylaşın.

  • Sahip olduğunuz ürünler için yorum yazarak bizlere destek olabilir, satın almak isteyenlere sizler de yardımcı olabilirsiniz.

Sargı Bezi, Bandaj, Flaster

Sargı Bezi, Bandaj, Flaster Fiyatları

0
En az 2 ürün
karşılaştırabilirsiniz.

Filtrele

Sıralama

Sargı Bezi, Bandaj, Flaster

Farklı marka ve fiyatlardan sargı bezi çeşitlerini bu sayfada görerek alışveriş yapabilirsiniz. Sağlık ve ilk yardım ürün grubu içinde yer alan sargı bezi, bandaj ve flaster ihtiyaçlarınızda, alışveriş öncesi Akrep'e bakarak fiyat karşılaştırması yapabilir, alışverişinizden kazançlı çıkabilirsiniz. Tek yapmanız gereken ihtiyacınız olan sargı bezi ve bandaj gibi ürünleri bulmak. Bütçenize uygun fiyatlı ürünler arasından seçim yaptıktan sonra alışverişe devam edebilirsiniz. İşte, bu kadar kolay! Siz de sağlık ve ilk yardım medikal ürünler arasındaki sargı bezi, bandaj ve flaster gereksinimleriniz için tıklamaya başlayın!

Sargı Bezi, Bandaj, Flaster

Sargı Bezi Fiyatları ve Çeşitleri

Tıbbi bakımda ve yara bakımında yaygın olarak kullanılan sargı bezleri, temel olarak yaraları korumak, temiz tutmak ve enfeksiyon riskini azaltmak için kullanılır. Pek çok çeşidi bulunan bu ürünler arasında en yaygın olarak tercih edilenler arasında ise yapışkanlı sargı bezi çeşitleri gelmekte. Kendiliğinden yapışkanlı yapısı sayesinde ilk yardım anında müdahaleyi kolaylaştıran bu ürünleri, üçgen sargı bezi çeşitleri takip ediyor. Tüm bu sargı bezlerini kullanırken bazı püf noktalara dikkat etmek şart. Sargı bezi kullanmadan önce ellerinizi iyice yıkayın ve gerekirse eldiven giyin. Yaranın etrafındaki bölgeyi temizlemek ve dezenfekte etmek de son derece önemli. Yaraya uygun bir sargı seçin. Yaraya göre uygun genişlikte ve uzunlukta olanı tercih edin. Yumuşak, steril ve yara sıvılarını emebilecek özellikte bir ürün ideal olacaktır. Örneğin elastik sargı bezi bu uygulama için tercih edilebilir. Yaraya en yakın noktadan başlayarak sargıyı sarın. Eğer yaranın üzerine steril bir pansuman veya merhem uygulandıysa sargı bezini, bunun üzerine gelecek şekilde sarın. Ayrıca sargı bezi sık sık kontrol edilmeli. Eğer sargı sıkıysa veya yara etrafında şişlik veya renk değişikliği görüyorsanız hemen bir sağlık profesyoneline danışmalısınız. Buradaki sargı bezi fiyatlarını görerek alışverişe devam edebilirsiniz.

Sargı Bezi, Bandaj, Flaster

Bandaj Fiyatları ve Çeşitleri

Tıpkı sargı bezi gibi ilk yardım ve sağlık alanında sıklıkla kullanılan bir diğer ürünse bandaj. Pek çok farklı türü bulunan bu ürün elastik, üçgen, baskı ve kafa gibi yaygın kullanılan çeşitleriyle öne çıkıyor. Yaraları korumak, baskı yapmak, destek sağlamak veya yaraları temiz tutmak için kullanılan tıbbi malzeme olan bandajın kullanıldığı alanları ve çeşitlerini bu yazıda görmek mümkün. Örneğin roller bandaj olarak da bilinen düz sargı bandajı, yarayı korumak ve sarmak için kullanılır. Elastik bandaj da yarayı korumak ve etrafını güzelce sarmak için kullanılırken elastik yapısı sayesinde uygulama çok daha kolay hale gelir. Ayrıca bu bandaj çeşitlerinin ucunda, bandajı sabitlemek için bir ya da iki tane mini klips yer alır. Kanamayı kontrol etmek için de bir bandaj türü bulunmakta: Baskı bandajı. Yaranın üzerine steril bir pamuk yerleştirildikten sonra baskı bandajını bu pamuklu yaranın üzerine sarmak gerekir. Kanamayı durdurmak için baskı uygularken kan dolaşımını engellememeye özen gösterin. Siz de bandaj ihtiyaçlarınızı karşılamak için sayfamızdaki bandaj fiyatlarını karşılaştırarak cebinize uygun alışveriş imkanı bulabilirsiniz.

Sargı Bezi, Bandaj, Flaster

Flaster Fiyatları

Küçük kesikleri, sıyrıkları, yaraları veya cerrahi kesileri korumak, temiz tutmak ve bu bölgelerdeki enfeksiyon riskini azaltmak için kullanılan flaster, genellikle yapışkan bir tabaka ile kaplı ince bir bez veya plastik şerittir. Flasteri kullanmadan önce, tıpkı diğer sağlık ürünlerinin kullanımda olduğu gibi, ellerinizi iyice yıkayın veya eldiven giyin. Eğer yara büyükse veya kanama varsa yaralı bölgeye, önce steril bir pansuman veya antibakteriyel bir merhem uygulamak gerekebilir. Daha sonra yaranın boyutuna ve konumuna uygun bir flaster bant seçin. Flaster, yaranın üzerini tamamen kapatacak kadar geniş ve yeterince uzun olmalı. Kan dolaşımını engelleyebileceği için flasteri çok sıkıca sarmaya çalışmaktan kaçının. Ayrıca flasteri, özellikle yara üzerinde kanama veya sızıntı varsa, günde birkaç kez değiştirmeniz gerekebilir. Flasterin altındaki cildin tahriş olmadığından emin olun. Flaster fiyatları içinse tıklamaya hemen başlayın!

Sık Sorulan Sorular

El hijyeninizi sağladıktan sonra çocuğunuz küçükse onu sakinleştirin ve rahatlatın. Sargı bezi çıkarımı sırasında endişe veya panik yaşamaması önemli. Eğer sargı bezi kurumuş veya yapışmışsa, öncelikle bu sertliği yumuşatmak için steril su veya bebek yağı kullanabilirsiniz. Pamuklu bir bez veya kulak temizleme çubuğu yardımıyla su veya yağı hafifçe sargının etrafına uygulayın. Sargı bezi etrafındaki yapışkan bölgeyi nazikçe açmaya başlayın. Çocuğunuzun rahat olduğundan ve herhangi bir ağrı veya rahatsızlık hissetmediğinden emin olun. Sargı bezi kendiliğinden çıkmıyorsa zorlamayın. Sargı bezi çıkarıldığında yara bölgesini dikkatlice kontrol edin. Herhangi bir kanama, kızarıklık, şişlik veya anormal durum varsa bir sağlık profesyoneli ile iletişime geçin. Yara bölgesini nazikçe temizlemek için steril su veya bir bebek temizleme bezi kullanabilirsiniz. Ardından yara bölgesini nazikçe kurulayın. Sargı bezi çıkarıldıktan sonra yara bölgesini dikkatli bir şekilde izleyin. Herhangi bir enfeksiyon belirtisi veya sorun görüyorsanız hemen bir sağlık profesyoneli ile iletişime geçin.
Yapışan sargı bezini çıkarmadan önce, eğer kurumuş veya yapışmışsa sargıyı yumuşatmak için steril su kullanılması mümkün. Steril su veya yağı, sargı bezinin etrafına hafifçe uygulayın. Bu, sargının daha kolay çıkmasına yardımcı olacaktır. Ardından yara bölgesine uygun şekilde pansuman yapın veya bölgeyi tedavi edilen şekilde bırakın. Kısacası sargı bezi yapıştığında dikkatli olmak ve sabırlı bir şekilde çıkarmak önemlidir. Eğer sargı bezi yapıştıysa ve çıkarmakta zorlanıyorsanız veya ağrı yaşıyorsanız, bir sağlık profesyoneli ile iletişime geçmeniz önerilir.
Sargı bezi ile gazlı bez arasında kullanım amacı, malzeme ve yapı açısından farklar bulunur. Sargı bezleri yaraları korumak, temiz tutmak, pansumanları sabitlemek veya baskı yapmak için kullanılırken gazlı bezler genellikle yaralı bölgeye pansuman yapmak veya antibiyotik merhem gibi ilaçları uygulamak için kullanılır. Ayrıca sargı bezleri genellikle ince pamuklu veya pamuklu karışımlı kumaşlardan yapılır. Gazlı bezlerse ince ve hafif bir yapıya sahip olan steril pamuklu veya non-woven malzemelerden imal edilir. Son olarak genellikle rulo halinde satılan sargı bezleri, kare ya da dikdörtgen şekilde kesilip üst üste konarak satışa sunulan gazlı bezlerden bu yönden de ayrışmaktadır.
Sargı bezi sarımında olduğu gibi uygulamaya başlamadan önce ellerinizi yıkamanız önemli. Yaraya en yakın noktadan veya bandajın sabitlenmesi gereken bölgeden başlayın. Bandajı yavaşça yerleştirin ve sabitlemek için hafif bir basınç uygulayın. Yarayı örtecek şekilde sıkıca sarın. Bandajı yaralı bölgenin etrafında döndürün, ancak fazla sıkı veya sıkıştırıcı olmamaya özen gösterin. Sargı yaparken bandajın üst üste bindiği yerlerde düzgün bir şekilde yerleştiğinden emin olun. İşlemi tamamladıktan sonra yarayı ve çevresini dikkatlice kontrol edin. Herhangi bir sıkışma, kanama veya rahatsızlık hissetmeniz halinde bandajı gevşetmeli veya yeniden sarmalısınız.
Burun ameliyatı sonrası sarılan flaster bant, doktorunuzun kararı ile çıkarılmalıdır. Cerrahınızın talimatlarına ve ameliyat sonrası bakım planına bağlı olarak değişebilen bu süreyi, kendisine danışarak öğrenebilirsiniz.