Üyelik Avantajları

Akrep hesabınızın olmasının onlarca avantajı var!

Yakın Takip

Beğendiğiniz ürünleri favorinize ekleyin.

Fiyat Alarmı

Fiyatı düşen üründen anında haberiniz olsun.

Ürün İncelemesi

Ürünü kullananlardan gerçek yorumlar ve puanlar.

Binlerce Mağaza

Aradığınız ürün hangi mağazalarda en ucuza!

Üye Ol

Akrep hesabınızı yaratın.

Şifremi Unuttum

Şifreniz e-posta adresinize gönderilecektir.

Bildirimler
  • Şu anda 120'den fazla mağaza ve 5 milyon+ ürün veritabanı ile aradığınız ürünün tüm fiyatlarını göstermek için her gün çalışıyoruz!

  • Alışveriş yapmadan önce hangi site güvenilir, en ucuz nerede stresine son! Akrep.com açıldı, lütfen düşüncelerinizi burayı tıklayarak bizlerle paylaşın.

  • Sahip olduğunuz ürünler için yorum yazarak bizlere destek olabilir, satın almak isteyenlere sizler de yardımcı olabilirsiniz.

İşletim Sistemi

İşletim Sistemi Fiyatları

0
En az 2 ürün
karşılaştırabilirsiniz.

Filtrele

Fiyat Aralığı
-
Sıralama
1 farklı İşletim Sistemi fiyatları listeleniyor.

İşletim Sistemi

İşletim sistemi, bilgisayarların çalışabilmeleri için gerekli olan bir yazılımlar bütünüdür. Bilgisayarlarda bulunan donanım kaynaklarını yöneten ve çeşitli uygulama yazılımları için yaygın servisleri sağlayan işletim sistemlerinin bunların yanı sıra daha pek çok görevi bulunmaktadır. İşletim sistemleri yalnızca bilgisayar, tablet, telefon gibi cihazlarda değil; arabalarda, beyaz eşyalarda ve daha pek çok elektronik cihazda bulunmaktadır. İşletim sistemi, tüm bu cihazların donanımlarını yönetmenin yanı sıra sistemli bir şekilde çalışmalarını da sağlar. Bilgisayarlarda işletim sistemi, bilgisayar üretildikten sonra yüklenir. İstediğiniz zaman işletim sistemini silebilir ya da yükleyebilirsiniz. Eğer siz de bilgisayarınız için bir işletim sistemi arıyorsanız sayfamız üzerinden işletim sistemi fiyatlarını inceleyebilir ve farklı web sitelerinin sunmuş olduğu fiyatları karşılaştırabilirsiniz.

İşletim Sistemi Nedir?

İşletim Sistemi Nedir?

Bilgisayar kullanıcıları tarafından işletim sistemi nedir, işletim sistemi ne işe yarar soruları hala en çok merak edilen sorular arasında yer almaktadır. İşletim sistemi; bilgisayara bağlı bulunan donanımların doğrudan yönetim ve denetiminden sorumlu olan bir yazılımlar bütünüdür. İşletim sistemi, bilgisayarı açtığınız anda devreye girer ve bu aşamadan sonra bilgisayarınızda gerçekleştireceğiniz tüm işlemleri işletim sistemi üzerinden yapmaya devam etmiş olursunuz. İşletim sistemi, bir bilgisayar için en önemli yazılımlardan biridir. Bellek atama gibi donanım fonksiyonları için uygulama programları ve bilgisayar donanımı arasında aracılık görevi de üstlenen işletim sistemi, bilgisayarınızı çok daha iyi şekilde kullanabilmenizi sağlayacak şekilde dizayn edilmiştir.

İşletim Sistemi Çeşitleri

İşletim Sistemi Çeşitleri

İşletim sistemlerinin farklı türleri bulunmaktadır. İşletim sistemi çeşitleri incelendiğinde akla ilk olarak Windows işletim sistemi, Android işletim sistemi ve MacOS işletim sistemi gelmektedir. Bunların yanı sıra bir diğer işletim sistemi çeşitleri de Pardus işletim sistemi ve GNU/Linux işletim sistemleridir. Windows işletim sistemi, Microsoft şirketi tarafından geliştirilmiştir. Hayli fazla kişi tarafından kullanılan Windows işletim sistemi kişisel bilgisayarlarda en çok kullanılan işletim sistemidir. Bir başka işletim sistemi olan Pardus ise; TÜBİTAK tarafından geliştirilmekte olan bir GNU Linux dağıtımıdır. Türkiye’de oldukça popüler olan bu işletim sistemi kullanıcılara ulusal bir dağıtım sağlamak üzere geliştirilmektedir. MacOS işletim sistemi ise Apple tarafından kullanılan ve geliştirilen işletim sistemidir. MacOS işletim sistemi, yalnızca Apple donanımlarına özeldir. Apple markalı herhangi bir cihazda bu işletim sistemleri kullanılamaz. Birden fazla dağıtıma sahip olan GNU/Linux işletim sistemi ise, Türkiye’de genellikle yazılım bilişim alanında çalışan kişiler tarafından kullanılmaktadır.

İşletim Sistemi Fiyatları

İşletim Sistemi Fiyatları

Farklı firmaların farklı özellikler ve gelişmiş becerilerle ortaya sunduklara işletim sistemlerinin fiyatları farklılık göstermektedir. İşletim sistemi fiyatlarının farklılık göstermesindeki en önemli nedenler; marka, ürünün sahip olduğu teknoloji, model ve işletim sisteminin fonksiyonları ile hızıdır. İşletim sistemi gelişmiş özellikleri de fiyatların değişkenlik göstermesinde etki etmektedir. İşletim sisteminin görevlerine bakıldığında bilgisayarlar için önemli bir yazılım olduğu kolayca anlaşılmaktadır. Bu sebeple bilgisayarınızdan kaliteli ve verimli bir performans elde edebilmek için kullandığınız işletim sistemi oldukça önemlidir. İşletim sistemi alırken doğru fiyat-performans kıyaslaması yapabilmek bu anlamda mühimdir. Dilerseniz sayfamız üzerinden HP, Microsoft ve daha pek çok farklı markanın işletim sistemi modellerini inceleyebilir ve fiyat karşılaştırmalarını yapabilirsiniz. Daha fazla yazılım ürünü için ise; Oyun & Yazılım kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.

Sık Sorulan Sorular

İşletim sistemleri arasında en çok tercih edilen Linux işletim sistemini birkaç adımda kolay bir şekilde kurabilirsiniz. İlk olarak yazılım CD’sini bilgisayarınıza takabilirsiniz. Dil seçimi yaptıktan sonra kurulum ekranı karşınıza geliyor. Daha sonra kur alanına tıklayarak kurma işlemini başlatabilirsiniz. Kur seçeneğinden sonra karşınıza klavye düzeni, ardından internet bağlantısı seçenekleri çıkıyor. Tüm bunları seçtikten sonra güncelleştirme ve diğer yazılımlar ile birlikte hareket etmesini sağlayan noktaları da aktifleştirdikten sonra kurulum türü sayfası karşınıza geliyor. Buradan da yapmak istediğiniz kurulumu seçtikten sonra işletim sistemini bilgisayarınıza yükleyebilir ve işlemi tamamlayabilirsiniz.
İşletim sistemleri belirli aralıklarla güncellenebiliyor. Otomatik olarak güncellenen bu sistemler, sistem içerisinde hata, güvenlik sorunu gibi bir yanlışlık varsa onun düzeltilmesini sağlıyor. Aynı zamanda işletim sistemi üzerinde yapılan yeniliklerden dolayı da sistemler güncellenebiliyor.
Pek çok işletim sistemi olup pek çoğu performans açısından benzer özellikleri ile karşınıza çıkıyor. Bilgisayarı kullanım amacınıza yönelik bir işletim sistemi seçilmesi gerekiyor. Oyun oynamak için daha çok Windows tercih edilirken işletmeler tarafından Linux işletim sistemi tercih ediliyor. Bunların dışında UNIX, Mac OS, Fedora, Chorome OS, Solaris, Debian, Deepin, Free BSD gibi daha pek çok işletim sistemini tercih edebilirsiniz.
Bilgisayarın işlevsellik kazanmasında önemli bir etken olan işletim sistemleri, donanımın yönetilmesini sağlıyor. Yalnızca bilgisayarlar için değil diğer cihazlarında daha fonksiyonel bir şekilde kullanılması ve diğer yazılımlara servis sağlaması açısından önemli bir rolü bulunuyor. Bilgisayarın temel işlevlerinin yönetilmesinde önemli görevleri bulunuyor. Çoklu görev yönetimi sağlayarak aynı anda birden fazla yazılımın kontrol edilmesini destekliyor. Kullanıcı arayüzü sayesinde dosya yönetimini aktif bir şekilde kullanabilmenize olanak tanıyor.