Üyelik Avantajları

Akrep hesabınızın olmasının onlarca avantajı var!

Yakın Takip

Beğendiğiniz ürünleri favorinize ekleyin.

Fiyat Alarmı

Fiyatı düşen üründen anında haberiniz olsun.

Ürün İncelemesi

Ürünü kullananlardan gerçek yorumlar ve puanlar.

Binlerce Mağaza

Aradığınız ürün hangi mağazalarda en ucuza!

Üye Ol

Akrep hesabınızı yaratın.

Şifremi Unuttum

Şifreniz e-posta adresinize gönderilecektir.

Bildirimler
  • Şu anda 120'den fazla mağaza ve 5 milyon+ ürün veritabanı ile aradığınız ürünün tüm fiyatlarını göstermek için her gün çalışıyoruz!

  • Alışveriş yapmadan önce hangi site güvenilir, en ucuz nerede stresine son! Akrep.com açıldı, lütfen düşüncelerinizi burayı tıklayarak bizlerle paylaşın.

  • Sahip olduğunuz ürünler için yorum yazarak bizlere destek olabilir, satın almak isteyenlere sizler de yardımcı olabilirsiniz.

Kulaklık

Kulaklık Fiyatları

0
En az 2 ürün
karşılaştırabilirsiniz.

Filtrele

Fiyat Aralığı
-
Sıralama
1 farklı Kulaklık fiyatları listeleniyor.

Kulaklık

Müzik tutkunlarının, müzik keyfini üst düzeyde yaşayabilmesi için doğru kulaklığı tercih etmeleri şart. Gerek evde gerekse dışarıda, dış faktörlerden etkilenmeden müzik dinleyebilmek için doğru kulaklığı tercih etmek gerekir. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, pekçok kulaklık modeli üretildi. Müziğin kalitesine ve türüne göre üretilen bu kulaklıklar, farklı özelliklere sahiptir. Uzun ömürlü ve kullanışlı bir kulaklığa sahip olabilmek için; ses iletimi, kulaklığın kulağa uygunluğu ve kablosunun kalınlığı gibi detaylar göz önünde bulundurulmalıdır.

Kulaklık

Kulaklık Modelleri ve Fiyatları

Kulaklıklar, ilk olarak orduların radyo sinyallerinin kontrol edilmesi amacıyla kullanılmaya başlanmıştır. Daha sonra ise daha iyi bir ses kalitesi elde edebilmek için MP3 player gibi müzikçalar ürünleriyle kullanılmaya devam etmiştir. Günümüzde ise laptop, iPod ve telefonlarda yoğun olarak kullanılır. Kulaklık modelleri; kafa üstü, kulak içi (inair) ve kanal içi (earbad) olmak üzere üç modelden oluşur.

Kafa üstü kulaklıklar, taşıma bakımından kulak içi kulaklıklara göre daha zordur. Bu kulaklıklar çok yer kaplar ve fiyat olarak diğer kulaklık modellerine göre daha pahalıdır. Uzun ömürlü bir kulaklık satın almak istiyorsanız, tercihinizi kafa üstü kulaklıklardan yana yapmalısınız. Çünkü dayanıklı olması, uzun yıllar kullanılması için önemli bir etkendir. Düşük ses seviyesinde kullanılabilmesi yönüyle daha sağlıklıdır ve diğer kulaklık modellerine göre daha iyi bir ses kalitesine sahiptir. Daha az güç tüketmesi de en önemli avantajlarından biridir. Kulak içi (inair) kulaklıklar ise kolay taşınması ve fazla yer kaplamaması yönüyle tercih edilir. Fiyat olarak kulak üstü kulaklıklara kıyasla daha ucuzdur. Ses izolasyonu bakımından diğer kulaklık modellerine göre daha iyidir ve düşük ses seviyesinde rahatlıkla kullanılabilir. Kanal içi (earbad) kulaklık modeli de, ses kalitesi en düşük kulaklık modelidir. Basslara diğer kulaklık modellerine göre daha duyarsız olması, kanal içi kulaklığı en az tercih edilebilir kılan özelliklerinin başında gelir. Başlıca kulaklık markaları; Akg, Apple, Asonic, Belkin, Casio, Coloud, Eyeq, Ferrari, Goldmaster, Hp, Himer, Kawai, Microsoft, Panasonic, Trust ve Xiaomi gibi markalardır. Kulaklık fiyatları da tercih edilen ürünün marka ve modeline göre değişiklik gösterir.

Kulaklık

Kulaklık Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Kulaklık satın alacak kişilerin dikkat etmeleri gereken belli başlı detaylar bulunur. Öncelikle, satın alınacak kulaklığın modeline karar verilmelidir. Kulaklık modelleri; kafa üstü, kulak içi ve kanal içi olmak üzere üç modelden oluşur. Kafa üstü kulaklıklar dayanıklı ve sağlıklı olması yönüyle büyük ilgi görür. Kulak içi kulaklıklar da rahat taşınabilir ve hafif olması yönüyle en çok sevilen kulaklık türüdür. Kulaklık satın alırken dikkat edilmesi gereken bir diğer detay, kulaklığın frekans aralığı ve ses hassasiyetidir. Frekans aralığı Hz ile ifade edilir, bu aralık ne kadar geniş olursa sesin kalitesi de o kadar iyi olur. Ses hassasiyeti de db birimiyle ifade edilir. Kulaklığın takılı olduğu cihazdan alınan elektrik enerjisini, ses enerjisine ne kadar çevirdiğini gösterir. Bu değer ne kadar fazla olursa o kadar iyidir fakat ideal aralık 103-104 db olarak bilinir. Bu değerden daha yüksek olması kulak sağlığını olumsuz etkileyebilir. Kulaklık satın alırken dikkat edilmesi gereken diğer özellik empedans değeridir. Bu değer, kulaklığın iç direnci olarak bilinir. 14,32,64 değerlerine sahip olabilir. Değerin yükselmesi, ses şiddetinin artması ve dolayısıyla da harcanan enerjinin artması demektir. Telefonlarda kullanılacak kulaklıklarda bu değerin 16 olması uygundur.

Kulaklık

Kablolu Kulaklık mı Kablosuz Kulaklık mı Daha İyidir?

Kulaklıklar, kablolu ve kablosuz olmak üzere iki türden oluşur. Bu iki kulaklık türünün kendine göre avantaj ve dezavantajları bulunur. Kablo karışıklığı sevmeyenler ve spor yaparken sorunsuz müzik dinlemek isteyenler için kablosuz kulaklıklar ideal bir seçimdir. Fakat kablosuz kulaklık alırken batarya süresine dikkat etmek gerekir. Kablosuz kulaklık satın alacak kişilerin üst sürüm bluetooth kulaklık tercih etmeleri, ses kalitesinin daha iyi olması açısından önemlidir. Kablolu kulaklıklar ise şarj olma ihtiyacı duymamaları nedeniyle daha pratiktir. Satın alınacak kablolu kulaklığın jack girişinin sağlam olmasına dikkat edilmelidir. Daha rahat bir kullanım için de kulaklığın kablosunun uzun olması gerekir.

Sık Sorulan Sorular

Kablosuz kulaklık modelleri bluetooth bağlantı özelliği ile bağlantı kurabiliyor. Özgür bir hareket ortamı oluşturması nedeniyle tercih edilen bu modeller, bluetooth bağlantısına sahip olan tüm cihazlar ile bağlantı kurabilme özelliğine sahip.
Bluetooth kulaklıklar çoğunlukla mikro USB veya USB-C kablosu ile şarj ediliyor. Kulaklık üzerinde yer alan şarj portuna kablonun mikro ucunu takın. Diğer USB ucunu da bir adaptör ya da bilgisayarın USB girişine takarak kulaklığınızı şarj edebilirsiniz. Yaklaşık olarak 1 ila 2 saatte tamamen şarj olabiliyor. Bu kulaklıklar üzerinde küçük minik LED ışıklar yer alarak şarjın dolup dolmadığını bu LED üzerinden takip edebilirsiniz. Dolduğunda yeşil şarjı bitik olduğunda ise kırmızı yanan bu LED’ler model farklılığına göre değişebiliyor.
Aldığınız kulaklık üzerinde “BT” kısaltması görüyorsanız bu kulaklığınızın bluetooth özelliğinin olduğu anlamına geliyor. Cihazlar arasında kablo kullanmadan kısa mesafelerde veri aktarımı yapabilmeyi sağlayan bluetooth özelliği kulaklıklarda sıkça kullanılan teknolojiler arasında yer alıyor. Bu kulaklıklar kablosuz kullanılabiliyor.
Kulaklık desibel seviyesi kişisel kullanım tercihlerine bağlı olarak değişiyor. Fakat kulak sağlığı açısından dikkat edilmesi gereken sınırlar da söz konusu. Avrupa Birliği standartlarına göre güvenli ses düzeyi 85 dB olup bu miktarın geçilmemesi öneriliyor. Ancak kısa süreli kullanımlarda bu oran 100 dB’e kadar yükseltilebiliyor.
Kullanıcıların sağlıklı bir şekilde kulaklık kullanabilmesi için dışarıdan ses almayan kulaklık modellerinin tercih edilmesi gerekiyor. Uzun süre yüksek sese maruz kalmak duyma problemlerine yol açabileceğinden ses geçirmeyen kulaklık modellerinin tercih edilmesi bu durumu minimize edecektir. Kulak üstü ya da kulak içi kulaklık modelleri bu noktada tercih edilebilir kulaklıklar arasında yer alıyor.