Üyelik Avantajları

Akrep hesabınızın olmasının onlarca avantajı var!

Yakın Takip

Beğendiğiniz ürünleri favorinize ekleyin.

Fiyat Alarmı

Fiyatı düşen üründen anında haberiniz olsun.

Ürün İncelemesi

Ürünü kullananlardan gerçek yorumlar ve puanlar.

Binlerce Mağaza

Aradığınız ürün hangi mağazalarda en ucuza!

Üye Ol

Akrep hesabınızı yaratın.

Şifremi Unuttum

Şifreniz e-posta adresinize gönderilecektir.

Bildirimler
  • Şu anda 120'den fazla mağaza ve 5 milyon+ ürün veritabanı ile aradığınız ürünün tüm fiyatlarını göstermek için her gün çalışıyoruz!

  • Alışveriş yapmadan önce hangi site güvenilir, en ucuz nerede stresine son! Akrep.com açıldı, lütfen düşüncelerinizi burayı tıklayarak bizlerle paylaşın.

  • Sahip olduğunuz ürünler için yorum yazarak bizlere destek olabilir, satın almak isteyenlere sizler de yardımcı olabilirsiniz.

Network Kartı

Network Kartı Fiyatları

0
En az 2 ürün
karşılaştırabilirsiniz.
88 farklı Network Kartı fiyatları listeleniyor.

İlginizi Çekebilecek Ürünler

Network Kartı

Network kartları, bilgisayarlar ve benzeri elektronik cihazlar arası aktarım sağlamak amacı ile kullanılan ağ kartlarıdır. Ağ kartı ya da ethernet kartı olarak da bilinen bu ara cihazlar, iki veya daha fazla bilgisayar arasındaki ağ bağlantısının gerçekleştirilmesi üzerine bir çalışma mantığına sahiptir. Kullandığınız bilgisayara ya da cihaza yönelik farklı network kartı çeşitlerini buradan incelemeniz ve fiyat karşılaştırması yapmanız mümkündür.

Network Kartı Nedir?

Network Kartı Nedir?

Network kartı nedir sorusuna en basit hali ile şu cevabı vermek mümkündür: İki bilgisayar arasındaki aktarımın gerçekleşmesini sağlayan ara donanım. Network kartı, ilk olarak 1970'li yıllarda ortaya çıkmıştır. O dönemde Xerox firması tarafından ilk üretimi gerçekleştirilen network kartları, iki ya da daha fazla bilgisayar arası veri aktarımının gerçekleşmesi mantığına dayalı çalışır. Çoğunlukla güncel teknoloji ile entegre bir biçimde çalışan network kartları, bilgisayarın standart donanımında yer alan anakartlara bağlı olarak, sabit bir şekilde gelir. Ancak söz konusu verinin aktarım hızına, gücüne ve miktarına göre bu ağ kartları, çeşitlendirilerek farklı şekillerde kullanılabilir. Network kartları dizüstü bilgisayarlarda da benzer işlevi göstermektedir. Dizüstü bilgisayarınızın PCMCIA yuvasına yerleştirebileceğiniz bir network kartı ile benzer işlemi yapmanız mümkündür.

Network Kartı Nasıl Kullanılır?

Network Kartı Nasıl Kullanılır?

Network kartlarını kullanmayı öğrenmek için bu kartların nasıl çalıştığını kavrayabilmek gerekir. Bunun için ise en temel ağ kartı çeşitlerini öğrenmek gerekmektedir. Network kartı çeşitleri, çift bükümlü kablo, koaksiyel kablo ve fiber optik kablo olarak üçe ayrılmakta ve bu kablo çeşitlerinden faydalanarak çalışmaktadır. Burada bahsi geçen her bir kablonun ise kendine özgü bir bağlantı aparatı, yani konnektörü bulunur. Konnektör sayesinde network kartı, iki cihaz arasında aktarım gerçekleştirir. Çift bükümlü kablolar için genellikle RF-45 tipi bir konnektör kullanımı icap ederken koaksiyel kablo için BNC kablo kullanmak yeterli olacaktır. Verinin ağ üzerinden mümkün olan en hızlı bir biçimde aktarılabilmesi için bu konnektörlerin düzgün ve doğru bir biçimde bağlanmış olması gerekmektedir. Buna ek olarak bilgisayar dışında modem ya da yazıcı gibi diğer elektronik cihazların bağlantısının sağlanması için ise farklı donanımlara ya da farklı tipte ağ kartlarına ihtiyaç duyulabilir.

Ağ Kartı Fiyatları

Ağ Kartı Fiyatları

Network kartı fiyatları, tercih edilen kartın kapasitesine ve markasına göre farklılık gösterebilir. Son dönemlerde özellikle kablosuz teknolojilerin yüksek rağbet görmesinden dolayı kablosuz ağ kartları da bu alanda en çok satışı yapılan ağ kartı çeşitleri haline gelmiştir. Wifi ağ kartları olarak da bilinen bu donanımlar, pek çok ağ ürünleri markası tarafından üretilmekte ve satışa sunulmaktadır. TP-Link, Samsung, Zyxel ve Hadron başta olmak üzere pek çok markaya ait network kartı modeli ile piyasada karşılaşmanız mümkündür. Örneğin tek bir yazıcının tüm ofis bilgisayarlarına bağlanmasını ve kullanılabilir halde olmasını isteyen işletme sahipleri, burada yer alan kablosuz ağ kartlarını inceleyerek toplu satın alma gerçekleştirebilir. Bütçenizi yormadan ağ kartı satın alabilmek ve ister ofiste, ister evde ağ bağlantı ihtiyaçlarınızı karşılayabilmek için onlarca markanın ağ kartı modellerini ve fiyatlarını inceleyebilirsiniz. Ethernet kartlarını ise burada bulmanız mümkün.

Sık Sorulan Sorular

Ağ kartı olarak da bilinen network kartları bilgisayarın anakartına takılan harici bir birim olarak karşınıza çıkıyor. Genellikle kasanın arka panelinde bulunan yuvaya yerleştiriliyor. Network kartının takılabildiği yuva PCIe veya PCI olarak adlandırılıyor. Anakart üzerinde birden fazla bulunan bu yuvalardan birine network kartınızı rahatlıkla takabilirsiniz. Dizüstü bilgisayarlarda ise bilgisayarın PCMCIA yuvası olarak bilinen alana takılıyor.
Network kartı çeşitleri üçe ayrılıyor. Çift bükümlü kablolar, fiber optik kablolar ve koaksiyel kablolar olmak üzere her bilgisayara uyacak network kart bulunuyor. Bu kabloların her biri için kurulum esnasında konnektör bulundurulması gerekiyor. Tüm bunlara ek olarak kablosuz modelleri de son zamanlarda en çok tercih edilen network kartı çeşitleri arasında yer alıyor.
Bilgisayarlar arasında veri iletimini gerçekleştiren network kartı, bilgisayarlar arasındaki bu iletimi daha hızlı bir hale getiriyor. Bilgisayarların bağlantı modeline uygun olarak seçilen bu kartlar, kablo sinyallerinin gücü sayesinde kopma yaşamadan hızlı bir iş akışı sunuyor. Kablolu ve kablosuz olmak üzere geliştirilen bu kartlar her bağlantı sistemi ve bilgisayar modeline uyum sağlıyor.
Network kartı alırken hangi amaca yönelik olduğuna dikkat edilmesi gerekiyor. Bilgisayar modeli network kartı bağlantısının nasıl olduğunu bilinmesinde fayda var. Böylece ihtiyaçlarınıza yönelik ve bilgisayarınıza uyan bir network kartı seçebilirsiniz. Network kartları arasında seçim yaparken bağlantı hızına dikkat etmeniz öneriliyor. Genellikle 1 Gbps’lik hıza sahip network kartı seçimi tavsiye ediliyor. Bunun yanında anakartı destekleyen arabirimin türüne de dikkat edilmeli. Yüksek bant genişliğine sahip kartların seçilmesi gerekiyor. Bunların yanında sürücü desteği ve özelliklerinin de ihtiyaçlarınızı karşılıyor olabildiğine dikkat edebilirsiniz.